Love

Love

duminică, 13 martie 2011

Zece sfaturi pentru machiajul de vara

Machiaj de vara impecabil

Daca in unul din articolele trecute am spus care sunt tendintele pentru machiajul de primavara-vara, acum va trebui sa abordam cateva probleme legate de machiajul de vara pentru ca acesta sa arate impecabil. Machiajul de vara nu se compara cu machiajul pe care il adoptam iarna, pentru ca machiajul de vara trebuie sa fie mai lejer, mai colorat, translucid de cele mai multe ori si mai ales rezistent la apa, pentru ca vara mergem foarte des la plaja, piscina, strand sau transpiram din cauza temperaturilor ridicate.
Daca iti doresti sa arati minunat in orice moment al zilei incerca sa respecti cat mai mult sfaturile pe care le enumeram mai jos.

1. Bronz cu masura!

Chiar daca este la moda bronzul incearca sa nu iti “prajesti” pielea intr-un mod exagerat. Pentru a evita bronzarea excesiva a tenului si a corpului foloseste de fiecare data cand iesi din casa crema cu protectie solara de factor cel putin 15. Bronzarea excesiva poate duce la cancer de piele, imbatranire prematura si chiar neplacutul aspect de cojire a pielii.
Pink Water by linadomina.deviantart.com
Asa cum bine stim si de la anumiti actuali sefi de stat — iarna nu-i ca vara, nici macar din punctul de vedere al machiajului!
Ai grija sa te hidratezi adecvat, sa-ti exfoliezi pielea o data pe saptamana si sa o ingrijesti cum se cuvine pe timpul verii, daca vrei sa o pastrezi tanara si intinsa cat mai mult timp.

2. Ten curat, ten frumos!

Pentru ca machiajul sa reziste cat mai mult, inainte de aplicarea lui respecta toate etapele de curatire a tenului. Demachiaza-te, tonifiaza tenul cu o lotiune pentru a inchide porii si apoi aplica o crema hidratanta cu SPF cel putin 15. Crema hidratanta nu trebuie sa fie grasa precum cea pe care o foloseti iarna ci cu o textura usoara bazata pe apa si vitamina C.

3. Less is more!

In acest sezon tenul trebuie sa respire cat mai mult si sa nu fie incarcat de produse cosmetice. El trebuie sa fie mai degraba radiant, glossy, curat si hidratat. Daca nu ai probleme cu tenul, cel mai indicat ar fi ca pe perioada verii sa inlocuiesti fondul de ten cu o lotiuniune autobronzanta sau sa combini o parte de fond de ten cu o parte de crema hidratanta, pentru un aspect mai “light”.
Daca totusi simti nevoia sa folosesti fond de ten atunci alege unul hidratant, usor si adecvat culorii pe care a capatat-o tenul tau in urma expunerii la soare. Atentie! La plaja nu este indicat sa folosesti fond de ten!

4. Pudra bronzanta in locul blush-ului

Dupa aplicarea fondului de ten, daca ai tenul gras ar fi bine sa pudrezi cu o pudra mata zonele in care excesul de sebum isi face aparitia intr-un mod neplacut. Pudra trebuie sa aiba o textura usoara si sa nu fie aplicata decat daca este nevoie, si pe zonele unde este nevoie. Nu iti incarca tenul degeaba!
Pe pometi, de aceasta data, ai voie sa aplici farduri de obraz cat mai sidefate de culoarea bronzului: auriu, maroniu sau chiar piersica.

5. Culori pastelate pentru ochi

Machiajul ochilor se face in nuante cat mai sidefate si colorate (albastru marin, verde smarald, auriu, lila, turcoise, oranje, rosu, roz, gri, lila, argintiu, etc), tinand evident cont de ceea ce ti se potriveste cel mai bine in functie de culoarea parului, a ochilor, a pielii, a personalitatii. Fardurile trebuiesc sa fie mai sidefate si mai deschise in coltul interior si pe arcada pentru a da luminozitate si mai inchise in coltul exterior pentru a accentua privirea. Evita pe cat posibil culorile inchise, mate, ce nu se potrivesc aspectului fierbinte al acestui sezon.
D18 by willow32.deviantart.com
Trebuie sa iesi in evidenta prin fantezie si eleganta, nu neaparat prin stridenta! Trebuie sa fii hot in stilul tau…
Daca mergi la plaja si doresti sa te machiezi, poti folosi creioane rezistente la apa in nuante cat mai electrice si sidefate precum: albastru marin, verde smarald, indigo, auriu sau argintiu pe care sa le aplici pe intreaga pleoapa sau doar sa-ti conturezi cu o linie subtire pleoapele. Cel mai bine ar fi sa folosesti farduri pudra, compacte, in nuante pastelate, si sa incerci sa eviti pe cat posibil fardurile cremoase, la care exista riscul sa se intinta sau sa se stranga pe pleoapa.

6. Auriul de scoate din impas!

Indiferent de culoarea pe care o au ochii tai, auriul ii va scoate in evidenta foarte frumos in machiajul lejer de vara. Chiar si pe pometii bronzati va arata foarte bine un fard auriu. Pe buze, de asemenea, poti aplica luciu de buze cu particule aurii si vei avea un aspect de volum imediat. Ceea ce nu trebuie sa uiti este ca nu poti folosi auriu si la ochi, si pe pometi, si pe buze in acelasi timp pentru ca risti sa devi prea stralucitoare. Cel mult poti folosi auriu pe buze si la ochi, sau la ochi si pe pometi sau pe pometi si pe buze. Alegerea ramane a ta, insa nu uita ca doua din trei zone sunt suficiente.
Zip it by Alizee103.deviantart.com
Cand esti in pana de idei, foloseste auriu intr-una din zonele de accent ale machiajului si vei fi stralucitoare indiferent de ocazie!

7. Neaparat rimmel rezistent la apa!

Daca obisnuiesti sa folosesti rimmel, atunci vara va trebui sa folosesti unul rezistent la apa. In acest mod, vei evita cearcanele negre de sub ochi care se formeaza de la rimmelul ce se intinde, dand in general (cand rezultatul e involuntar) un aspect foarte urat. Nu uita ca rimelul se poate intinde si de la transpiratie, nu doar daca mergi la plaja sau la piscina, asa ca cel mai indicat ar fi sa folosesti rimmel rezistent la apa pe intreaga perioada a verii, atat timp cat nu esti intr-o locatie cu aer conditionat.

8. Inlocuieste creionul dermatograf cu tusul!

Pentru ca cel mai adesea creionul dermatograf are tendinta de a nu sta la locul lui, ar fi bine ca pe perioada verii sa-l inlocuiesti cu un tus rezistent la apa. Acesta se va fixa foarte bine pe pleoape si vei scapa de grija unui machiaj intins. Cel mai bine ar fi sa nu folosesti tus negru, pentru ca un machiaj sobru nu se potriveste foarte bine unui sezon atat de calduros si plin de viata, si tocmai de aceea ar fi bine sa inlocuiesti negrul cu nuante pastelate, cu particule stralucitoare.

9. Vedeta sezonului – RUJUL!

Inainte de aplicarea rujului, trebuie sa folosesti neaparat balsam de buze hidratant, cu protectie solara, pentru ca buzele tale sa devina foarte moi, sa nu se cojeasca, iar rujul pe care il aplici apoi sa reziste si sa arate cat mai bine. Daca vrei un machiaj simplu si natural, cel mai indicat ar fi sa folosesti un luciu de buze transparent cu particule stralucitoare sau rujuri cu texturi moi in nuante deschise, de culoarea naturala a buzelor precum: roz zmeura, piersica, cafeniu, trandafiriu. Insa daca vrei un machiaj extraordinar si vrei sa-i cuceresti pe cei din jur, foloseste cu incredere rujuri in nuante cat mai colorate si indraznete precum: rosu (despre care stim ca este culoarea sezonului), fuchsia, oranj, burgundia, ciclamen.
Me, myself and I by Psychosomaticc.deviantart.com
Daca ai un ruj indraznet in geanta, esti salvata de fiecare data!

10. Demachiaza-te zilnic!

De fiecare data, nu uita sa te demachiezi inainte de a merge la somn! Astfel vei scapa de orice urme de impuritati si machiaj, iar tenul tau va radia zilnic. Dupa demachiere, aplica o crema hidratanta de noapte. In noptile toride de vara, poti apela la cateva trucuri: aplica apa termala pe fata de cate ori simti nevoia, sau fa-ti diferite ceaiuri pe care sa le pastrezi la rece si mai apoi sa le aplici pe ten pentru revigorarea acestuia. Si un cub de gheata este foarte folositor, el ajutand la inchiderea porilor si astfel previne aparitia punctelor negre. Odata pe saptamana, foloseste o masca de curatare, de hidratare sau de revigorare, pe care o poti realiza chiar tu singura cu produse din frigider.

Piele superba indiferent de anotimp

Stii foarte bine ca pielea ta are nevoie de ingrijire indiferent de anotimp daca vrei sa arate impecabil, insa vara si iarna trebuie sa-i acorzi o atentie deosebita. Iarna pielea are tendinta de a se usca datorita gerului, iar vara este expusa prea mult la radiatii. Pentru a evita orice fel de probleme, respecta cu strictete sfaturile de mai sus si mai ales ai grija la produsele pe care le alegi sa fie unele de foarte buna calitate si sa fie in termenul de garantie.

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu