Love

Love

sâmbătă, 12 martie 2011

Comedii noi 2010 -Top comedii 2010

“The Spy Next Door” – “Spionul din vecini” – Premiera: 26.02.2010
“Everybody’s fine” – “Totul va fi bine” – Premiera: 26.02.201
“Leap Year” – “An Bisect” – Premiera: 05.03.2010
“When in Rome” – “Amor la Roma” – Premiera: 19.03.2010
“I Love You Phillip Morris” – “Te iubesc, Phillip Morris” – Premiera: 26.03.2010
“The Bounty Hunter” – “Recompensa cu Bucluc” – Premiera: 26.03.2010
“The Men Who Stare at Goats” – “Omul care se holba la capre” – Premiera: 26.03.2010
“Death at a Funeral” – Premiera: 11.06.2010
“Grown Ups” – “Oameni mari şi fără minte” – Premiera: 27.08.2010

Obiceiuri proaste care iti afecteza dantura...:|

                                                            Obiceiuri proaste care iti afecteaza dantura


1.

Evita bauturile acidulate

2.

Nu-ti folosi dintii drept deschizator de sticle!

3.

Scrasnitul dintilor sau bruxismul

4.

Opteaza pentru o periuta cu peri moi

5.

Efectueaza un periaj corect

6.

Nu uita!


  • Incearca sa reduci consumul de bauturi acidulate si opteaza pentru produsele alcaline care neutralizeaza acizii (lapte, branza sau alte produse lactate). Folosirea paiului pentru a sorbi sucul poate tine acizii la distanta de dinti;
  • Mesteca guma fara zahar dupa fiecare masa. Astfel se stimuleaza producerea salivei, care neutralizeaza acidul din gura. Consumul de apa poate fi, de asemenea, de folos. Apa clateste dintii si reduce cantitatea de acid din gura;
  • Periajul dintilor dupa fiecare masa face parte din procesul de ingrijire al dintilor. Insa, pentru a-i proteja, nu trebuie sa-ti periezi dintii cel putin o ora dupa ce ai consumat alimente sau bauturi acide. Atunci smaltul este mai moale;
  • Mergi regulat la un consult stomatologic. Aici vei primi ajutor si sfaturi despre cum sa iti protejezi dantura.
                                                                                    Frumusete

 1. Dimineaţa: curăţare, tonifiere şi hidratare

Sunt regulile care nu trebuie încălcate, indiferent de ora la care ne-am trezit şi cât suntem de grăbite. Primul pas spre o piele sănătoasă este curăţarea. Optează pentru un demachiant uşor care să îndepărteze impurităţile, fără să influenţeze în vreun fel hidratarea naturală. Loţiunea tonică joacă un rol la fel de important ca şi demachiantul. Îndepărtează grăsimea şi celulele moarte şi redă prospeţime pielii. Nu uita nici de hidratare! Optează pentru o cremă hidratantă nutritivă care să nu lase senzaţia de ten gras. Foloseşte şi o cremă specială pentru ochi care să reducă aspectul de ochi obosiţi şi ridurile fine.

2. Seara: nu te duce la culcare înainte să te demachiezi!

Ritualul de îngrijire din timpul serii este cel mai important. Foloseşte loţiuni naturale pentru a îndepărta impurităţile adunate în timpul zilei. De asemenea, sunt recomandate cremele puternic hidratante şi asta pentru că, în timpul nopţii, pielea absoarbe mai uşor nutrienţii. 

3. Apa, izvor de frumuseţe pentru pielea ta

Consumă cât mai multă apă pentru a avea o piele frumoasă şi sănătoasă, recomandă specialiştii. Consumul crescut de apă oferă nenumărate beneficii. Unul dintre cele mai importante este că ajută la eliminarea toxinelor şi astfel pielea va căpăta un aspect proaspăt şi mai sănătos. De asemenea, încearcă să renunţi sau să reduci consumul de cafea şi băuturi carbogazoase. Consumând cantitatea recomandată de 6-8 pahare de apă pe zi, îţi vei menţine pielea hidratată şi fără riduri.
 

4. Învaţă să mănânci pentru o piele sănătoasă!

Obiceiurile alimentare nesănătoase au un efect cumulativ asupra organismului şi pielii. Introdu în alimentaţia zilnică cât mai multe fructe şi legume pentru a profita de nutrienţi. Bogat în omega 3, peştele nu trebuie să lipsească din alimentaţia ta, dacă îţi doreşti o piele frumoasă. Pentru tenul uscat este recomandată administrarea suplimentelor de acizi graşi omega 3 însoţită de consumul de ulei de peşte, de două sau de trei ori pe săptămână. De asemenea, ceaiul verde te ajută să-ţi păstrezi aspectul tânăr al pielii. Datorită conţinutului bogat în antioxidanţi, întârzie îmbătrânirea pielii. 

5. Optează pentru remediile naturale!

De exemplu, uleiul de măsline reprezintă unul dintre cele mai eficiente remedii când vine vorba de îngrijirea pielii. Acesta are numeroase întrebuinţări, putând fi folosit ca demachiant, pentru unghii şi cuticule, pentru mâinile şi coatele uscate. O importantă proprietate a acestui remediu este că ameliorează pielea uscată, reducând senzaţia de mâncărime şi redând hidratarea.
1. Copilul are dreptul la stabilirea si pastrarea identitatii sale. 
2 Copilul are dreptul de a mentine relatii personale si contacte directe cu parintii, rudele, precum si cu alte persoane fata de care copilul a dezvoltat legaturi de atasament. 
3. Copilul care a fost separat de ambii parinti sau de unul dintre acestia, printr-o masura dispusa in conditiile legii are dreptul de a mentine relatii personale si contacte directe cu ambii parinti, cu exceptia situatiei in care acest lucru contravine interesului superior al copilului. 
4. Copilul ai carui parinti locuiesc in state diferite are dreptul de a intretine relatii personale si contacte directe cu acestia, cu exceptia situatiei in care acest lucru contravine interesului superior al copilului. 
5. Copilul are dreptul de a primi o educatie care sa ii permita dezvoltarea, in conditii nediscriminatorii, a aptitudinilor si personalitatii sale. 
6. Copilul are dreptul de a se bucura de cea mai buna stare de sanatate pe care o poate atinge si de a beneficia de serviciile medicale si de recuperare necesare pentru asigurarea realizarii efective a acestui drept. 
7. Copilul are dreptul de a fi protejat impotriva exploatarii si nu poate fi constrans la o munca ce comporta un risc potential sau care este susceptibila sa ii compromita educatia ori sa ii dauneze sanatatii sau dezvoltarii sale fizice, mentale, spirituale, morale ori sociale. 
8. Copilul are dreptul de a beneficia de un nivel de trai care sa permita dezvoltarea sa fizica, mentala, spirituala, morala si sociala. 
9. Copilul are dreptul de a beneficia de asistenta sociala si de asigurari sociale, in functie de resursele si de situatia in care se afla acesta si persoanele in intretinerea carora se gaseste. 
10. Copilul are dreptul de a fi protejat impotriva folosirii ilicite de stupefiante si substante psihotrope, asa cum sunt acestea definite de tratatele internationale in materie. 
11. Copilul are dreptul la protectie impotriva oricarei forme de exploatare; 
12. Copilul cu handicap are dreptul la ingrijire speciala, adaptata nevoilor sale. 
13. Copilul are dreptul la protejarea imaginii sale publice si a vietii sale intime, private si familiale. Este interzisa orice actiune de natura sa afecteze imaginea publica a copilului sau dreptul acestuia la viata intima, privata si familiala. 
14 . Copilul are dreptul la libertate de exprimare. 
Parintii sau dupa caz alti reprezentanti legali ai copilului, persoanele care au in plasament copii precum si persoanele care prin natura functiei promoveaza si asigura respectarea drepturilor copiilor au obligatia de a le asigura informatii, explicatii si sfaturi in functie de varsta si gradul de intelegere al acestora precum si de a le permite sa-si exprime punctul de vedere, ideile si opiniile. 
15. Copilul capabil de discernamant are dreptul de a-si exprima liber opinia sa asupra oricarei probleme care il priveste; 
In orice procedura judiciara sau administrativa care il priveste, copilul are dreptul de a fi ascultat. Este obligatorie ascultarea copilului care a implinit varsta de 10 ani. Cu toate acestea poate fi ascultat si copilul care nu a implinit varsta de 10 ani daca autoritatea competenta apreciaza ca audierea lui este necesara pentru solutionarea cauzei. 
16. Copilul are dreptul la libertate de gandire, de constiinta si religie. 
Religia copilului care a implinit 14 ani nu poate fi schimbata fara consimtamantul acestuia; copilul care a implinit varsta de 16 ani are dreptul sa-si aleaga singur religia. 
17. Copilul are dreptul la libertate de asociere, in structuri formale si informale, precum si dreptul la libertatea de intrunire pasnica, in limitele prevazute de lege. 
18. Copilul apartinand unei minoritati etnice, religioase sau lingvistice are dreptul la viata culturala proprie, la declararea apartenentei sale religioase, la practicarea propriei sale religii, precum si dreptul de a folosi limba proprie in comun cu alti membrii ai comunitatii din care face parte. 
19. Copilul are dreptul la respectarea personalitatii si individualitatii sale si nu poate fi supus pedepselor fizice sau altor tratamente umilitoare ori degradande. 
• Copilul are dreptul la odihna si vacanta. 
21. Copilul are dreptul de a fi protejat impotriva oricaror forme de violenta, neglijenta, abuz sau rele-tratamente. 
22. Copilul are dreptul sa creasca alaturi de parintii sai. 
Copilul are dreptul sa fie crescut intr-o atmosfera de afectiune si de securitate materiala si morala. 
23. Orice copil care este, temporar sau definitiv, lipsit de ocrotirea parintilor sai sau care, in vederea protejarii intereselor sale, nu poate fi lasat in grija acestora, are dreptul la protectie alternativa. 
24 . Copilul are dreptul sa depuna singur plangeri referitoare la incalcarea drepturilor sale fundamentale; 
Copilul este informat asupra drepturilor sale precum si asupra modalitatilor de exercitare a acestora. 

                                                      My rights in images                          

În concurs au fost înscrise peste 1.000 de fotografii care au respectat tema dată, trimise de 389 de copii. Au putut participa la acest concurs copii cu vârste între 8 - 16 ani pasionaţi de fotografie şi preocupati de teme sociale. Participanţii au uploadat fotografiile www.unicef.ro în sectiunea Concurs, cu ajutorul Formularului de înscriere.
Marele premiu al concursului - un aparat foto profesional Olympus E520 Double Zoom Kit a fost câştigat de Raluca Câmpean. Premiul II (imprimanta foto compacta Canon Selphy CP-760) a fost câştigat de Maria-Livia Chiorean. Locul III (rama foto digitală Transcend PF 710) a revenit lui Vlad Cătană.
Juriul concursului a fost alcătuit din următoarele persoane:
  • Edmond McLoughney, Reprezentant UNICEF România
  • Alessandra Stoicescu, realizator/prezentator TV
  • Alex Gâlmeanu, fotograf
Transmitem pe această cale felicitări tuturor participanţilor si mulţumiri partenerilor media!